OBSERVATII

  • Galaxy Watch începe de la 79999 Lei
  • Acesta aduce un ecran AMOLED uimitor și o durată de viață a bateriei de patru zile
  • Designul și caracteristicile sunt similare cu Gear S3

Galaxy Watch este încercarea Samsung de a aduce linia sa smartwatch sub o umbrelă Galaxy mai mare, astfel încât să se încadreze în ecosistem mai perfect. Așa că compania a dat drumul brandului „Gear” și a menținut lucrurile simple, numindu-l Galaxy Watch. Și în timp ce eforturile Samsung arată să fie într-o direcție corectă, ecosistemul la care analizăm încă nu a atins tipul Apple, iar acest lucru lasă Galaxy Watch blocat undeva între cu adevărat grozav și doar un alt smartwatch.

Nu mă înțelegeți greșit, iubesc Galaxy Watch, dar simt că încă nu și-a atins adevăratul potențial. Aduce un design familiar ca un Gear, cu un corp rotunjit, un ecran AMOLED și o lunetă rotativă. Și mai important – se simte ca un ceas. De asemenea, Galaxy Watch oferă o durată de viață impresionantă a bateriei și unele utilizări urmăresc activitatea. Și toate acestea vin la un preț de pornire rezonabil de 79999 Lei. Este Galaxy Watch cea mai bună alternativă Apple Watch?

Design si display

Un ceas este un produs extrem de personal și subiectiv, mai mult decât de un smartphone. Cel puțin, asta cred. Ceea ce trebuie să aibă forma unui ceas ar trebui să fie ales. Unii le plac rotund și tare, în timp ce alții îl preferă pătrat și mic. Eu personal o prefer pe prima, motiv pentru care mi se pare extrem de atractiv Galaxy Watch. Are un corp rotunjit care vine în două dimensiuni – 42mm și 46mm. Am primit modelul de 46 mm ca unitate de recenzie și mă bucur pentru că este dimensiunea perfectă pentru încheietura mâinii. Dacă ai o încheietura mică, atunci 42mm ar trebui să fie ideal pentru tine.

Modelul de 46 mm este mare, dar surprinzător de ușor. Corpul este argintiu, în timp ce luneta rotativă și accentele de pe butoane sunt într-o culoare gri închis, care adaugă o atingere frumoasă de contrast. De asemenea, puteți opta pentru varianta All-Black sau opțiunea All-Rose Gold, dar aceste culori sunt limitate doar la modelul de 42mm. Butoanele așezate în partea dreaptă au un model grosier pe acesta, ceea ce face ușor de identificat și există o senzație tactilă drăguță. Nu sunt bine plasate și poți simți că se mișcă, ceea ce se simte ieftin.

Nu reușesc să subliniez suficient de mult, dar consider că designul luncii rotative este absolut cel mai bun mod de a naviga pe un smartwatch încă. Cu siguranță este o caracteristică care ar trebui văzută pe mai multe ceasuri inteligente și mă bucur că Samsung nu a eliminat acest lucru. Rotirea lunetei în sensul acelor de ceasornic sau în sensul acelor de ceasornic vă va permite să răsfoiți întreaga interfață de utilizare și aplicații fără probleme, iar faptul că nu trebuie să folosiți degetul pentru a naviga lasă afișajul complet gratuit. Există, de asemenea, un pic de simț cu fiecare rotație care îl face să se simtă mai autentic și real. Și vorbind despre real, aveți și opțiunea de a permite sunetul de bifare a mâinii secunde să imite un ceas real, care este ciudat de satisfăcător.

Nu sunt un mare fan al curelelor de silicon care vin cu smartwatch-ul, deoarece atrage mult prea mult praf care nu este ușor de îndepărtat. Desigur, le puteți oferi întotdeauna o spălare rapidă sub robinet, deoarece smartwatch-ul este rezistent la apă. Vă sugerez să cumpărați o curea mai bună de 22 mm din oțel inoxidabil sau piele sau orice ar trebui să vă fie de lux.

Modelul de 46 mm este dotat cu un display AMOLED de 1,3 inch cu o densitate de pixeli de 282 DPI, în timp ce modelul mai mic de 42 mm primește un display de 1,2 inci cu un DPI mai mare de 302. Este un ecran AMOLED superb și puteți conta pe Samsung pentru a oferi culori și detalii ascuțite și vii. Nivelurile de luminozitate și unghiurile de vizualizare sunt bune și veți putea vizualiza afișajul chiar și pe luminozitate medie. Interfața de utilizator are, în general, o mulțime de icoane colorate ceea ce o face să pară bogată și plină de viață.

Caracteristici și performanță

Pentru a începe, trebuie mai întâi să asociați Galaxy Watch cu un telefon. Ceasul este acceptat atât pentru Android cât și pentru iOS, spre deosebire de Apple Watch, care funcționează doar pe un iPhone. Trebuie să descărcați aplicația Galaxy Wearable din Play Store. În App Store pentru iOS, aceasta poartă numele de Galaxy Watch. După ce aplicația este descărcată, veți fi preluat prin procesul de asociere prin Bluetooth. Aplicația vă va oferi un tablou de bord care vă arată procentul de baterie, stocarea internă și memoria consumată. Galaxy Watch vine cu 4 GB spațiu de stocare, dar veți avea acces la mai puțin de jumătate din asta și la aproximativ 768 MB de memorie RAM.

Ar trebui să rețineți că asocierea Galaxy Watch cu un iPhone vă va permite să citiți notificările, dar să nu le răspundeți. Notificările pe ceas vor fi mult mai interactive dacă sunt conectate la un dispozitiv Android. În afară de opțiunile de răspuns rapid, puteți, de asemenea, să tastați mesaje complete pe ceas cu ajutorul unei tastaturi similare cu un telefon cu caracteristici mici. Ceasul vibrează de fiecare dată când primiți o notificare, dar nu sunt un fan al micii animații care continuă să apară înainte de a putea citi mesajul, deoarece poate deveni foarte enervant dacă primiți o mulțime de notificări pe parcursul zilei .

Galaxy Watch vine cu o mulțime de aceleași caracteristici ca și Gear S3, astfel încât oricine este familiarizat cu acel ceas va ști imediat cum să lucreze la acesta. Rotirea lunetei în sensul acelor de ceasornic sau glisarea la stânga pe ecranul tactil vă va afișa câteva widget-uri și opțiunea de a adăuga contacte, alarme și antrenamente. Rotirea lunetei în sensul acelor de ceasornic sau glisarea spre dreapta va aduce notificări.

Ceea ce face ca Galaxy Watch să iasă în evidență este pur și simplu datorită tuturor fetelor ceasului. Samsung spune că există peste 60.000 de fețe de ceas în aplicația Galaxy Wearable și, în timp ce este posibil să nu treci niciodată prin toate, doar ideea de a avea o ofertă interminabilă de fețe de ceasuri mi-a fost vândută. Există câteva fețe incluse în meniul Setări care arată destul de frumos.

Samsung oferă aproape 40 de antrenamente care includ alergare, drumeții, înot, banda de alergare și crengi. De asemenea, ceasul detectează automat când alergați sau mergeți pe o perioadă prelungită sau în unele dintre celelalte antrenamente, astfel încât nu trebuie să porniți manual cronometrul. Nu funcționează întotdeauna perfect pentru toate antrenamentele, dar urmărirea este destul de corectă. De asemenea, ceasul poate detecta când ești inactiv și te va zgâlțui când simte că ar trebui să faci o răsucire a torsului.

Există un difuzor în partea stângă care vă permite să vorbiți cu cineva la un apel. Nivelurile de volum nu sunt grozave și vei putea auzi ceva doar într-un mediu foarte liniștit. În mod special, persoana de la celălalt capăt al liniei va putea să vă audă destul de clar, ca și cum ați vorbi la telefon.

Bateria

Un aspect cheie despre ceasurile inteligente este durata de viață a bateriei. Mi se pare obositor să trebuiască să încarc un ceas înainte de a dormi în fiecare seară. Apple Watch te va face să faci asta în fiecare zi. Dar Galaxy Watch merge până la patru zile complete înainte de a fi nevoie să accesați încărcătorul wireless inclus și asta este extraordinar. De fapt, puteți chiar să-l întindeți până la cinci zile dacă știți combinațiile potrivite de economisire a bateriei. Rețineți că acest lucru este pentru modelul de 46 mm, deoarece are o baterie mai mare de 470mAh în comparație cu modelul de 42 mm care are o capacitate de 270mAh. Deoarece nu am putut testa varianta mai mică, este greu de spus modul în care oferă viața bateriei, dar cred că va fi în jur de 2-3 zile.

Acum, dacă doriți să atingeți promisiunea de viață a bateriei Samsung de patru zile, va trebui să țineți cont de câteva lucruri. Funcția Always-On trebuie să fie dezactivată, ceea ce este bine, deoarece nu aveți nevoie de afișaj pentru a rămâne aprins atunci când nu îl priviți. Dar dacă preferați opțiunea Always-On, atunci rețineți că aceasta va scădea viața bateriei mult mai repede, oferind aproximativ două zile complete înainte de a se scurge. În continuare, mi s-a părut ideal să setăm luminozitatea afișajului în jurul valorii de 7, ceea ce este suficient pentru vizibilitate în interior și exterior, în același timp nu scurge prea repede bateria. De asemenea, puteți opri opțiunea Wi-Fi dacă ceasul este conectat la telefonul dvs. prin Bluetooth.

Pentru a încărca Galaxy Watch, așezați pur și simplu corpul pe încărcătorul wireless cu spatele orientat către doc. Încărcarea wireless în general este o tehnologie destul de lentă și chiar și cu o baterie la fel de mică ca 470mAh în interiorul modelului de 46 mm va dura aproximativ două ore și jumătate pentru a încărca de la zero la 100 la sută. Timpul de încărcare ar trebui să fie mai rapid pentru 42mm, deoarece vine cu o dimensiune a bateriei care este aproape jumătate la 270mAh.

Ar trebui să cumperi Galaxy Watch?

Pe măsură ce ceasurile inteligente merg, Galaxy Watch este unul dintre cele mai bune pe care le puteți obține chiar acum. Vine cu un design familiar ca și Gear S3 anterior, având o mulțime de aceleași caracteristici, așa că nu aș recomanda acest lucru ca o actualizare. Dar dacă ești nou în lumea smartwatch-urilor și intri în lucruri, atunci Galaxy Watch este un loc bun pentru a începe. Motivul este pentru că încă arată și se simte ca un ceas. Designul rotunjit și numeroase fețe de ceas la dispoziție îl păstrează la pământ, în același timp interesant pe o perioadă îndelungată de timp. Interfața de utilizator este colorată și interactivă, iar Galaxy Watch primește, de asemenea, unul dintre cele mai bune afișaje AMOLED și o durată de viață impresionantă a bateriei.

Sistemul de operare Tizen are câteva restricții, dar este un sistem de operare în mare măsură bine proiectat, care face ca ceasul să fie distractiv de utilizat. Aplicații terțe precum Google Maps, WhatsApp și Facebook nu pot fi descărcate pe ceas și Bixby este încă, bine Bixby. Acesta este locul în care Apple Watch strălucește cu adevărat. Siri este utilizabil, iar suportul pentru aplicații terțe este mult mai bun. Seria 4 vine, de asemenea, cu câteva caracteristici înguste, precum detectarea căderilor și monitorizarea ECG. Galaxy Watch funcționează cel mai bine cu telefoanele Android, în special dispozitivele Samsung. Însă fanii care nu sunt Samsung ar putea dori să aștepte câteva ceasuri inteligente viitoare care vor rula un sistem promițător Wear reproiectat.

Pret EMAG