Cum sunt fabricate mastile chirurgicale

Promotii disponibile pentru măști chirurgicale la finalul articolului!

Măștile chirurgicale, odată pur și simplu o bandă de pânză legată în jurul feței unui medic sau asistent, sunt fabricate astăzi folosind țesături nețesute realizate din materiale plastice precum polipropilena pentru a filtra și proteja. De asemenea, sunt disponibile în mai multe stiluri și grade diferite, în funcție de nivelul de protecție pe care îl solicită utilizatorul. Căutați mai multe informații despre măștile chirurgicale pentru a vă satisface nevoile de aprovizionare medicală? Am creat acest ghid care prezintă câteva elemente de bază despre aceste măști, precum și modul în care sunt fabricate. Iată ce vom trece peste:

  1. Pentru ce se folosesc măștile chirurgicale?
  2. Tipuri de măști
  3. Îndrumări actualizate CDC pentru utilizarea măștii
  4. Cum sunt făcute măștile chirurgicale?
  5. Teste de măști chirurgicale
  6. Orice producător poate deveni un producător de măști chirurgicale?

Pentru ce se folosesc mastile chirurgicale?

Măștile chirurgicale sunt concepute pentru a menține sterile sălile de operație, prevenind ca germenii de la gura și nasul purtătorului să contamineze un pacient în timpul operației. Deși au observat o creștere a popularității în rândul consumatorilor în timpul focarelor, cum ar fi coronavirusul, măștile chirurgicale nu sunt concepute pentru a filtra virusurile, care sunt mai mici decât germenii. Pentru mai multe despre ce tipuri de măști sunt mai sigure pentru profesioniștii medicali care se confruntă cu boli, cum ar fi coronavirusul, puteți citi articolul nostru despre furnizorii de top CDC aprobați .

Tipuri de măști

Există patru niveluri de certificare ASTM în care sunt clasificate măștile chirurgicale, în funcție de nivelul de protecție pe care îl oferă persoanei care le poartă:

  • Măștile de față de protecție minimă sunt destinate procedurilor scurte sau examenelor care nu implică lichid, spray sau aerosoli.
  • Măștile de față de nivel 1 prezintă adesea bucle de ureche și sunt standardul general atât pentru aplicații chirurgicale cât și procedurale, cu o rezistență la fluid de 80 mmHg. Sunt destinate situațiilor cu risc scăzut în care nu vor exista lichid, spray sau aerosoli.
  • Măștile de nivel 2 , cu rezistență la fluid de 120 mmHg, oferă o barieră împotriva aerosolului, fluidului și spray-ului ușor sau moderat.
  • Măștile de față de nivel 3 sunt pentru o expunere grea posibilă la aerosoli, lichide și spray, cu rezistență la 160 mmHG.

Trebuie menționat că măștile chirurgicale nu sunt aceleași ca și aparatele respiratorii. Măștile sunt făcute pentru a acționa ca bariere pentru stropi sau aerosoli (cum ar fi umiditatea de la o strănut) și se potrivesc ușor la față. Respiratoarele sunt făcute pentru a filtra particulele aeriene, cum ar fi virusii și bacteriile, și creează o sigilie în jurul gurii și nasului. Acestea vin în grade, inclusiv N95, N99 și N100, în funcție de procentul de particule pe care trebuie să le filtreze (în cazul respiratorilor N100, 99,97% din particule sunt oprite de mască). Respiratoarele chirurgicale legitime sunt aprobate atât de FDA cât și de NIOSH (Institutul Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă). Respiratoarele trebuie utilizate în cazurile în care pacienții au infecții virale sau sunt prezente particule, vapori sau gaze.

Măștile chirurgicale nu sunt la fel cu măștile procedurale. Măștile procedurale sunt utilizate în medii curate din spitale, inclusiv în unități de terapie intensivă și maternitate, dar nu sunt omologate pentru medii sterile, cum ar fi sala de operație.

Îndrumări actualizate CDC privind utilizarea măștii

CDC a relaxat recent orientările privind utilizarea măștilor pentru a permite spitalelor și altor centre de asistență să-și întindă resursele în această perioadă de cerere extremă. Unele dintre aceste măsuri includ:

  • Îndepărtarea măștilor de față pentru vizitatorii din zonele publice, cu excepția cazului în care prezintă simptome.
  • Utilizarea extinsă a măștilor de față, precum continuarea purtării aceleiași măști în timp ce se văd mai mulți pacienți. Este important să rețineți că masca trebuie eliminată dacă devine murdară, deteriorată sau dificil de respirat. În plus, purtătorul nu poate atinge exteriorul măștii. Purtătorii trebuie să îndepărteze masca numai după ce sunt departe de zona de îngrijire a pacientului.
  • Pacienții care prezintă simptome folosesc țesuturi sau alte bariere pentru a-și acoperi gura și nasul, în timp ce lucrătorii din domeniul sănătății folosesc măști.
  • Folosind măști peste data de vânzare a producătorului, atât timp cât nu sunt deteriorate.
  • Anularea procedurilor elective în care ar fi necesare măști pentru față.
  • Reutilizarea limitată a măștilor de față, unde sunt scoase și reactivate între pacienții care văd. Acest lucru trebuie făcut numai pentru măștile care nu sunt murdare, deteriorate sau dificil de respirat. Măștile trebuie depozitate în timp ce sunt îndoite spre interior pentru a evita contaminarea, iar măștile de legătură nu trebuie utilizate în acest sens. Purtătorii trebuie să-i îndepărteze doar după ce sunt departe de zona de îngrijire a pacientului.
  • Prioritizarea măștilor pentru activitățile necesare. Aceasta include intervențiile chirurgicale și procedurile necesare, atunci când există posibilitatea de stropire sau pulverizare, pentru un contact strâns prelungit cu pacienți potențial infecțioși sau pentru procedurile generatoare de aerosoli dacă nu există respiratori.

Cum sunt făcute măștile chirurgicale?

Măștile chirurgicale pentru față sunt realizate cu țesătură nețesută, care are o filtrare mai bună a bacteriilor și permeabilitate la aer, rămânând mai puțin alunecoase decât pânza țesută. Materialul cel mai des utilizat pentru fabricarea lor este polipropilena, fie densitatea de 20 sau 25 de grame pe metru pătrat (gsm). Măștile pot fi, de asemenea, confecționate din polistiren, policarbonat, polietilenă sau poliester.

Materialul de mască de 20 gsm este confecționat într-un procedeu filetat, care implică extrudarea plasticului topit într-un transportor. Materialul este extrudat într-o pânză, în care șuvițele se leagă între ele pe măsură ce se răcesc. Țesătura de 25 gsm este realizată prin tehnologia de topire, care este un proces similar în care plasticul este extrudat printr-o matriță cu sute de duze mici și suflat de aer cald pentru a deveni fibre minuscule, din nou răcirea și legarea la un transportor. Aceste fibre au un diametru mai mic decât un micron. 

Măștile chirurgicale sunt alcătuite dintr-o structură cu mai multe straturi, în general, acoperind un strat de material textil cu țesătură nețesută pe ambele părți. Țesuturile, care sunt mai ieftine și mai curățate datorită naturii lor de unică folosință, sunt realizate cu trei sau patru straturi. Aceste măști de unică folosință sunt adesea realizate cu două straturi de filtru eficiente pentru filtrarea particulelor, cum ar fi bacteriile de peste 1 micron. Nivelul de filtrare al unei măști depinde, însă, de fibră, de modul în care este fabricată, de structura pânzei și de forma secțiunii transversale a fibrei. Măștile sunt realizate pe o linie de mașină care asamblează țesăturile nețesute din bobine, sudează ultrasonic straturile împreună și ștampilează măștile cu benzi de nas, bucle de urechi și alte piese.

Respiratorii constau, de asemenea, din mai multe straturi. Stratul exterior pe ambele părți este un material nețesut de protecție între 20 și 50 g / m 2 densitate pentru a crea o barieră atât împotriva mediului exterior și la interior, împotriva exhalations proprii purtatorului. Un strat de pre-filtrare urmează , care poate fi la fel de dens ca 250 g / m 2 . Acesta este, de obicei, un țesut fără ace, care este produs prin calendarizare la cald, în care fibrele de plastic sunt lipite termic prin rularea lor prin rulouri încălzite la înaltă presiune. Acest lucru face ca stratul de pre-filtrare să fie mai gros și mai rigid pentru a forma forma dorită și a-l menține pe măsură ce este utilizată masca. Ultimul strat este un material nețesut electret topit de înaltă eficiență, care determină eficiența filtrării.

Măștile și respiratoarele completate sunt apoi sterilizate înainte de a fi expediate din fabrică.Teste de măști chirurgicale

După realizarea măștilor chirurgicale, acestea trebuie testate pentru a le asigura siguranța în diverse situații. Există cinci teste prin care trebuie depuse:

  1. Eficiența filtrării bacteriilor in vitro (BFE). Acest test funcționează prin fotografierea unui aerosol cu ​​bacterii stafilococcus aureus la mască, la 28,3 litri pe minut. Acest lucru asigură că masca poate prinde procentul de bacterii pe care trebuie să le facă.
  2. Eficiența filtrării particulelor. Cunoscut și sub denumirea de particule de latex, acest test implică pulverizarea unui aerosol de microsfere de polistiren pentru a se asigura că masca poate filtra dimensiunea particulei pe care trebuie să o facă.
  3. Rezistență la respirație. Pentru a vă asigura că masca își va păstra forma și va avea o ventilație adecvată în timp ce purtătorul respiră, rezistența la respirație este testată prin fotografierea unui flux de aer asupra acesteia, măsurând apoi diferența de presiune a aerului de pe ambele părți ale măștii.
  4. Rezistență la stropire. În testele de rezistență la stropi, măștile chirurgicale sunt stropite cu sânge simulat folosind forțe similare tensiunii arteriale umane pentru a se asigura că lichidul nu poate pătrunde și contamina purtătorul.
  5. Inflamabilitatea. Deoarece mai multe elemente ale unei săli de operație pot provoca cu ușurință focul, măștile chirurgicale sunt testate pentru inflamabilitate, fiind incendiate pentru a măsura cât de lent se prinde și cât durează materialul pentru a arde. Nivelurile ASTM 1, 2 și 3 trebuie să fie rezistente la flacără de clasa 1.

Orice producător poate deveni un producător de măști chirurgicale?

Este posibil ca un producător generic, cum ar fi o fabrică de confecții, să devină un producător de măști, dar există multe provocări de depășit. De asemenea, nu este un proces peste noapte, deoarece produsele trebuie să fie aprobate de mai multe organisme și organizații. Obstacolele includ:

  • Organizarea standardelor de testare și certificare de navigare.O companie trebuie să cunoască rețeaua organizațiilor de testare și a organismelor de certificare, precum și cine le poate oferi ce servicii. Agențiile guvernamentale, inclusiv FDA, NIOSH și OSHA, stabilesc cerințe de protecție pentru utilizatorii finali de produse precum măști, iar apoi organizații precum ISO și NFPA stabilesc cerințe de performanță în jurul acestor cerințe de protecție. Apoi organizațiile de metode de testare, cum ar fi ASTM, UL sau AATCC, creează metode standardizate pentru a se asigura că un produs este în siguranță. Atunci când o companie dorește să certifice un produs ca fiind sigur, acesta își prezintă produsele la un organism de certificare, cum ar fi CE sau UL, care testează apoi produsul în sine sau utilizează o unitate de testare terță parte acreditată. Inginerii evaluează rezultatele testelor în funcție de specificațiile de performanță, iar dacă trece, organizația își pune amprenta asupra produsului pentru a arăta că este în siguranță. Toate aceste corpuri sunt interrelaționate; angajații organismelor de certificare și producătorii stau pe consiliile organizațiilor de standarde, precum și utilizatorii finali ai produselor. Un nou producător trebuie să poată naviga pe rețeaua inter-corelată a organizațiilor care se ocupă de produsul său specific pentru a se asigura că masca sau respiratorul pe care îl creează este certificat în mod corespunzător.
  • Navigarea proceselor guvernamentale. FDA și NIOSH trebuie să aprobe măști chirurgicale și respiratoare. Deoarece acestea sunt organe guvernamentale, acesta poate fi un proces îndelungat, în special pentru o companie de prima dată care nu a mai trecut prin proces. În plus, dacă ceva nu merge bine în timpul procesului de aprobare a guvernului, o companie trebuie să înceapă din nou. Cu toate acestea, companiile care au avut deja produse similare parcurg procesul pot să își bazeze abordarea pe aprobările anterioare pentru a economisi timp și muncă.
  • Cunoașterea standardelor la care trebuie fabricat un produs. Producătorii trebuie să știe testarea pe care o va parcurge un produs, astfel încât să o poată obține cu rezultate consecvente și să se asigure că este sigur pentru utilizatorul final. Cel mai rău caz pentru un producător de produse de siguranță este o reamintire, deoarece le distruge reputația. Clienții PPE pot fi dificil de atras, deoarece tind să se lipească de produse dovedite, mai ales atunci când aceasta ar putea însemna literalmente viața lor.
  • Concurență împotriva marilor companii. În ultimul deceniu sau cam așa ceva, companii mai mici din această industrie au fost achiziționate și consolidate în companii mai mari precum Honeywell. Măștile și respiratoarele chirurgicale sunt produse extrem de specializate pe care companiile mai mari cu experiență în acest domeniu le pot fabrica mai ușor. În parte din această ușurință, companiile mai mari le pot face și mai ieftine și, prin urmare, oferă produse la un preț mai mic. În plus, polimerii folosiți la crearea măștilor sunt adesea formule proprii.
  • Navigarea guvernelor străine. Pentru producătorii care doresc în mod special să vândă cumpărătorilor chinezi în urma izbucnirii coronavirusului din 2019 sau a unei situații similare, există legi și organisme guvernamentale care trebuie să fie navigați.
  • Obținerea de provizii. În prezent, există deficiențe de materiale de mască, în special cu materialul topit. O singură mașină de topitură poate dura luni de zile pentru a face și instala datorită necesității sale de a produce constant un produs extrem de precis. Din această cauză, producătorii de țesături topite au fost dificile pentru a se extinde, iar cererea masivă la nivel mondial pentru măști realizate din această țesătură a creat deficiențe și majorarea prețurilor.

Concluzie

Acum că am prezentat detalii despre tipurile de măști chirurgicale, modul în care sunt fabricate măștile chirurgicale și provocările pentru companiile care încearcă să intre în domeniu, sperăm că acest lucru vă va permite să vă sursați mai eficient. 

Dacă sunteți gata să începeți, vă invităm să consultați lista noastră de magazine de măști chirurgicale:

      1.  EMAG
      2. DualStore
      3. CEL
      4. PerfectPet
      5. Somnart