Observatii Samsung Galaxy Tab S6

  • Prețul Samsung Galaxy Tab S6 în Romania este stabilit la 3.59990 Lei
  • Oferă un ecran atractiv și boxe stereo.
  • De asemenea, primește un procesor puternic, dar software-ul limitează ceea ce poți face pe tabletă.

Samsung a lansat anul acesta câteva tablete care se încadrează în diverse segmente de preț. Tab S5e, de exemplu, a fost o tabletă Android cu gamă medie care a fost în cele din urmă un dispozitiv de divertisment excelent, dar nu o tabletă de mare productivitate. Acum avem Galaxy Tab S6, care este tableta-pilot Android a Samsung, care (nu este surprinzător) se întâmplă să fie și un dispozitiv minunat de divertisment. Dar este o tabletă grozavă pentru muncă?

Galaxy Tab S6 a fost lansat în Romania, cu un preț de3.59990 Lei pentru modelul LTE. Samsung nu vinde încă modelul doar Wi-Fi, astfel încât consumatorii vor trebui să se descurce de acum cu modelul mai scump. Ca o tabletă emblematică, Tab S6 vine cu toate clopotele și fluierele. Oferă un ecran AMOLED uimitor, un chipset Snapdragon 855 puternic, un design elegant din metal și sticlă și o durată de viață a bateriei.

Tab S6 se presupune că este un provocator pentru iPad Pro. Deși are aspectul și puterea brută, se traduce prin înlocuirea laptopului?

Samsung Galaxy Tab S6 Design

Galaxy Tab S6 vine cu un limbaj de design familiar, dar atractiv. Arată similar cu tabletele Samsung anterioare, unde obțineți o plăcuță elegantă, care primește un ecran AMOLED superb pe față, cu bezele înguste. Spun îngust, deoarece bezelele sunt subțiri, dar nu la fel de subțiri ca ceea ce obțineți pe iPad Pro. Totuși, este suficient de subțire și nu există nimic pe lună care să te distragă de la ecran.

Îmi place factorul de formă al Tab S6, în special pentru vizionarea conținutului și jocul. Are 244,5 x 159,5 x 5,7 mm și cântărește în jur de 420 de grame, ceea ce îl face să fie subțire, la îndemână și ușor de reținut pentru sesiuni lungi. Marginile curbate și construcția metalică face ușor de prins tableta. Tab S6 vine în culorile Mountain Gray și Cloud Blue.

Samsung a modificat puțin designul Tab S6. De când acceptă S Pen, Samsung a creat o spate curbată în formă de stilou pe spatele Tab S6. S Pen se va atașa magnetic de spate și se va încărca, la fel ca Apple Pencil pe iPad Pro (2018).

Tableta Samsung Galaxy Tab S6

Tab S6 primește un aranjament de difuzor quadru și voi vorbi despre calitatea sunetului într-un pic. Cadrul vede și un port de tip C, dar, din păcate, lipsește o mufă pentru căști de 3,5 mm. Samsung a spus acum câteva luni că consumatorii preferă să folosească difuzoarele stereo decât căștile atunci când vine vorba de tabletă, atât de corect.

În locul unui senzor de amprentă montat lateral, Samsung a decis să plaseze senzorul sub afișaj. Nu este un senzor cu ultrasunete așa cum se vede pe telefoanele S10 și Note 10, ci mai degrabă un senzor optic în afișare. Cu siguranță este lent în comparație cu un senzor fizic, dar la fel este și deblocarea feței. În cele din urmă, am preferat să folosesc blocarea modelului pentru a debloca dispozitivul.

De asemenea, îmi place noua copertă de la tastatură pe care Samsung a dezvoltat-o ​​pentru Tab S6. În loc să fie o singură bucată, carcasa tastaturii vine în două piese, unde capacul din spate poate fi atașat pe spatele tabletei, iar tastatura poate fi atașată separat cu ajutorul unor ace magnetice.

Capacul din spate are un clapeta pe partea de sus care poate fi tras în jos pentru a îndepărta S Pen. De asemenea, oferă o copertă de protecție frumoasă pentru stylus, pe care cred că ar fi ușor eliminat de la locul său fără o copertă din spate. De asemenea, puteți roti partea inferioară a copertei pentru a crea un suport pentru Tab S6 în peisaj.

Prin separarea celor două copertine, puteți elimina tastatura atunci când nu aveți nevoie de ea, păstrând în același timp capacul posterior pentru a proteja tableta. Propuneți tableta pe o tabletă și aveți singur un mic ecran frumos pentru vizionarea videoclipurilor.

Samsung Galaxy Tab S6 Display

Galaxy Tab S6 oferă un ecran Super AMOLED de 10,5 inci (2560×1600). Raportul de aspect 16:10 este formatul panoramic perfect pentru a urmări videoclipuri și a juca jocuri. Însă, ca și tabletele Samsung anterioare, ecranul îngust face ca lucrarea la el să fie o experiență mult mai puțin plăcută.

Samsung face afișaje AMOLED bune și nu te vei plânge de culorile bogate, vibrante și de negru profund de pe ecranul Tab S6. Cu suportul HDR10 și HDR10 +, veți obține imagini mai perfide, un contrast mai bun și o experiență de vizionare generală.

Am difuzat un sezon întreg de Living With Yourself pe Netflix în HDR, care a fost distractiv. A fost o claritate bună și o reproducere a culorilor, dar am găsit nivelurile de luminozitate mai slabe în comparație cu afișajul LCD al iPad Pro. Acestea fiind spuse, nu am avut probleme să văd ecranul în aer liber, în timpul zilei.

Ceea ce face experiența media atât de mare este sistemul de difuzoare quad cu suport Dolby Atmos. În modul peisaj, difuzoarele stereo sună clar și tare. Chiar și la niveluri mai mari de volum, sunetul este excelent și mai bun decât majoritatea iPad-urilor.

Samsung Galaxy Tab S6 Performanță și Software

Alimentarea Tab S6 este un SnC Snapdragon 855 SoC cuplat cu 6 GB RAM și 128 GB stocare internă. Acest lucru face ca Tab S6 să fie mai relevant în comparație cu Tab S4 anul trecut. 2018 Tab S4 livrat cu un SoC Snapdragon 835 2017, care a fost un adevărat bummer. Tab S6 primește acum tone de putere sub capotă, așa că totul pare rapid și agitat.

Tableta poate face față lucrurilor de rutină precum navigarea prin site-uri web și multitasking-ul cu ușurință. Funcționează aproape impecabil în timp ce joacă la jocuri, așa cum rulează jocuri precum Asphalt 9 în cea mai mare parte.

Dar doriți să știți dacă Tab S6 poate înlocui laptopul sau nu. Ei bine, răspunsul scurt nu este chiar.

Problema cu Tab S6 este dublă. În primul rând, raportul de aspect 16:10, așa cum am menționat mai devreme, este puțin prea restrâns și mic pentru a oferi o experiență adecvată pentru PC. Când este în mod regulat sau în modul DeX, productivitatea în peisaj este destul de dificilă. Nu există suficient spațiu pentru ca două aplicații să funcționeze armonios împreună. Lucrul la aplicații individuale va fi bine, dar dacă doriți să lucrați la Google Docs, de exemplu, păstrând un browser web deschis lângă el pentru o anumită referință, veți găsi aplicațiile înghesuite și dificil de vizualizat corect nu indiferent cum le redimensionați sau dacă vizualizați pe ecranul împărțit.

Găsesc raportul de aspect 4: 3 mai mare al iPad-ului pentru a oferi mai mult spațiu pentru o multitasking mai ușor, menținând mai multe aplicații deschise pe ecran fără să par prea înghesuite.

Cealaltă problemă este software-ul. Samsung One UI nu este suficient de intuitiv pentru tablete. Deși îmi place software-ul de pe smartphone-urile Samsung, One UI nu oferă genul de multitasking fluid și experiență de lucru, așa cum face noul iPad OS al Apple.

Apoi, există modul DeX, care vine nativ pe Tab S6. Modul DeX oferă o experiență asemănătoare desktopului atunci când este activat, care vă arată aplicații compatibile care vor apărea într-un format Windows. Există câteva aplicații de productivitate care sunt acceptate aici. Puteți să le glisați oriunde doriți, să le extindeți sau să le minimalizați și să deschideți mai multe file într-un browser web.

Unele aplicații precum Netflix nu pot fi redimensionate, iar tableta nu își va aminti să păstreze Windows-ul așa cum le-ați lăsat atunci când treceți din nou de la modul normal la modul DeX. De asemenea, m-am luptat cu senzorul de lumină ambientală, întrucât mi-aș găsi mâna blocând-o în mod constant când țin tableta în modul peisaj.

Toate aceste probleme deoparte, performanța Tab S6 nu este ceva despre care vă veți plânge. Tableta este rapidă, netedă și capabilă atunci când vine vorba de gestionarea sarcinilor intensive. Puteți menține mai multe ferestre și file deschise și nu vă faceți griji cu privire la rămânerea sau blocarea tabletei. Este un dispozitiv puternic, dacă Samsung poate rezolva problema software-ului.

De asemenea, ar trebui să cumpărați cu siguranță capacul tastaturii de la Samsung, deoarece are un touchpad, permițându-vă să navigați cu ușurință la UI, să deschideți aplicații, să le mutați sau să le închideți. Altfel poate fi enervant dacă utilizați ecran tactil în modul DeX.

Un alt mod ușor de a naviga pe DeX este folosind S Pen. Samsung livrează Tab S6 cu un S Pen, ceea ce este drăguț. S Pen este excelent pentru a face note rapide pe Tab, dar poate face multe altele acum. Cu suport Bluetooth și acțiuni aeriene, S Pen poate fi utilizat ca telecomandă, permițându-vă să efectuați acțiuni precum realizarea unei fotografii, trecerea la camera selfie, navigarea prin galeria dvs. și multe altele apăsând butonul sau folosind gesturi.

În general, consider că Tab S6 oferă un hardware grozav, cu multă putere brută pentru a duce la bun sfârșit lucrurile. Dar raportul de aspect și limitările software împiedică tableta să înlocuiască laptopul.

Samsung Galaxy Tab S6 Baterie

Tableta-pilot Samsung oferă o durată de viață decentă a bateriei pentru toată ziua, dar unul se așteaptă mai bine. Scurgerea bateriei de standby vă poate îngrijora dacă călătoriți cu tableta. Am fost mult mai puțin încrezător în ceea ce privește supraviețuirea Tab S6 de-a lungul zilei, comparativ cu iPad Pro (sau chiar iPad-ul de 10.2 inci de intrare nivel), care vine cu un timp de așteptare grozav.

Totuși, durata de viață a bateriei de toată ziua este bună. În ciuda faptului că este anxioasă, Tab S6 nu a murit niciodată cu adevărat asupra mea în timpul zilei. L-am folosit pentru a verifica pe e-mailurile mele, pentru a viziona câteva videoclipuri în timp ce fac naveta pentru a lucra și ocazional răsfoind site-uri web. Până la sfârșitul zilei, bateria ar scădea la aproximativ 20-30%.

Tab S6 acceptă încărcare rapidă și obțineți un încărcător rapid de 15 W cu cutia care durează puțin peste două ore pentru a încărca complet bateria de 7.040 mAh.

Ar trebui să cumpărați Samsung Galaxy Tab S6?

Există un motiv major pentru care ar trebui să preferați Tab S6 decât un iPad și aceasta este experiența media. Ecranul AMOLED viu și clar, aspectul 16:10 și boxele quad stelare fac din Tab S6 un dispozitiv fantastic de divertisment. Este perfect pentru a viziona Netflix, videoclipuri YouTube, a pune în joc și a juca câteva jocuri și, de asemenea, face pentru un cititor excelent de cărți electronice.

Dar Tab S6 nu vine ieftin. La 3.59990 Lei, aceasta este o tabletă premium, care nu este ușor de recomandat. Dacă sunteți în căutarea unei tablete care vă poate înlocui laptopul, cred totuși că iPad Pro cu iPadOS este cel care trebuie să vă propuneți. Dar dacă nu sunteți gata să vă alăturați ecosistemului Apple, Tab S6 este cea mai singură tabletă Android de înaltă performanță, pentru că nu există prea multe alternative acolo.

Pret EMAG