OBSERVATII

  • iPhone 11 primește o configurație excelentă a camerei duale cu modul Noapte.
  • De asemenea, împachetează un rapid A13 Bionic SoC și o durată de viață a bateriei stelare.
  • La prețul de 3.74999 Lei, iPhone 11 vine în continuare cu un ecran LCD.

Până acum, trebuie să fi citit o serie de recenzii pentru iPhone 11 care îl numesc „cel mai bun iPhone pentru majoritatea oamenilor”. Acest lucru este atât adevărat, cât și trist. IPhone 11 este de fapt „singurul” iPhone pentru majoritatea oamenilor, pur și simplu pentru că modelele Pro au un preț exorbitant de ridicat, în special pe piețe precum India. Așadar, iPhone 11 devine implicit cel mai bun nou iPhone, știind pe deplin că de fapt te stabilești cu cel de-al doilea cel mai bun iPhone.

Apple vrea să iubești iPhone 11 chiar și cu defectele sale. Lucrul bun este că de data aceasta defectele sunt mai puține în comparație cu iPhone XR de anul trecut. În timp ce primiți totuși un ecran LCD în loc de OLED, camera a fost actualizată, astfel încât să obțineți o configurație a camerei duale acum. Toate celelalte despre iPhone 11 sunt grozave, dacă ți-a plăcut iPhone XR.

Ceea ce face iPhone 11 mai atractiv este faptul că a fost lansat la un preț de pornire ceva mai „accesibil” în comparație cu XR. Acesta începe de la 3.74999 Lei în Romania, care este încă ridicat acolo, dar accesibil conform standardelor Apple. Oh, și culorile. iPhone 11 vine cu câteva culori noi și atractive.

iPhone 11 Design

Apple s-a schimbat aproape de nimic când vine vorba de designul iPhone 11 de la iPhone XR. Are același factor de formă și greutate ca predecesorul său. De asemenea, se încadrează exact între iPhone 11 Pro și 11 Pro Max în ceea ce privește dimensiunea, ceea ce cred că este perfect. Cu un ecran de 6,1 inchi, iPhone 11, după părerea mea, are cea mai bună senzație la îndemână unde nu este nici prea compact, nici prea voluminoasă.

iPhone 11 are aceeași notă largă pe față și „cea mai dură sticlă” încă din față și din spate. Durerea deoparte, aceasta este încă sticlă. Iar sticla se va zgâria în timp. Pentru ca iPhone 11 să pară nou, Apple a introdus câteva culori noi. Vine în șase culori – negru, verde, roșu, violet, alb și galben.

Cadrul este format din 100% din aluminiu reciclat, ceea ce este excelent. Este neted și oferă o senzație mată în comparație cu spatele lucios. Vorbind de partea din spate, cea mai mare schimbare vizuală pe care o veți observa este modulul camerei care se află acum într-un decupaj în formă de pătrat în colțul din stânga sus. Pe iPhone 11, pătratul are un aspect finisat mat din aceeași bucată de sticlă ca restul din spate. La modelele Pro, pătratul este lucios, în timp ce restul panoului are un finisaj mat.

Cu siguranță este nevoie de un timp pentru a te obișnui cu decupajul pătrat cu cei doi senzori mari ai camerei circulare. Încă aș putea să mă obișnuiesc cu el pe iPhone 11, dar modelele Pro vor scoate în evidență Trypofobia din tine.

IPhone 11 primește boxe stereo folosind cască și un difuzor de jos. Nu vă așteptați la un jack pentru căști sau la o casetă în cutie. Aveți o pereche de EarPods cu un conector port Lightning și un încărcător hilar de 5W lent în cutie. iPhone 11 acceptă o singură cartelă fizică nano SIM și un suport suplimentar e-SIM.

iPhone 11 Display

Apple dorește să vă acordați pentru afișajul LCD de pe iPhone 11. Este unul dintre singurele lucruri pe care compania știe că le va diferenția de modelele Pro. Deci pentru 3.74999 Lei, primiți un ecran LCD într-o perioadă în care afișajele OLED pot fi găsite pe telefoane la prețuri ieftine. De asemenea, va trebui să vă mulțumiți cu o rezoluție de 1792×828.

Dar dacă nu sunteți preocupați de lupta OLED vs LCD și dacă nu sunteți cu pixeli, atunci ecranul LCD cu rezoluția sa mai mică de 1080p va fi bine. Un lucru este sigur, este un afurisit ecran LCD cu un nivel bun de luminozitate. Am găsit ecranul mai cool în comparație cu XR-urile, care oferă un ton mai cald. În acest sens, am găsit afișajul iPhone XR marginal mai atractiv, cu tonuri de piele mai bune și cu aspect natural. Opinia dvs. poate diferi în funcție de modul în care vă place temperatura ecranului.

iPhone 11 nu are suport HDR pe care îl obțineți pe modelele Pro. Luminozitatea poate ajunge până la 625 de nits, ceea ce este decent, dar din nou mai mic în comparație cu iPhone 11 Pro și Pro Max. În timp ce rezoluția este mai mică de 1080p, videoclipurile și textele vor apărea în continuare ascuțite, cu excepția cazului în care sunteți cu adevărat aruncat la ecran aproape.

iPhone 11 Camera

De aici încolo, iPhone 11 devine treptat mai bun decât XR. Începem cu camerele foto pentru că acesta este cel mai mare upgrade pe care îl veți observa la început. IPhone 11 primește o cameră duală de 12 megapixeli pe spate, cu o cameră standard standard și o cameră ultra-unghi largă. Camera frontală TrueDepth a fost, de asemenea, modernizată la 12MP de la 7MP.

Pe lângă adăugarea unei camere secundare, Apple a introdus și Modul Noapte. În loc să o ofere ca mod separat, funcția se activează automat atunci când senzorul camerei detectează niveluri scăzute de lumină. Veți observa că o pictogramă pe jumătate de lună apare în colțul din stânga sus, lângă pictograma flash, de fiecare dată când vă aflați într-un mediu cu lumină joasă. Aparatul foto va decide automat cât timp ar trebui să încetinească viteza obturatorului cu posibilitatea de a-l regla manual.

În funcție de cât de întunecat este mediul înconjurător, puteți prelungi timpul de declanșare până la 10 secunde sau opri. Interfața este extrem de lină și intuitivă așa cum vă așteptați. Apple poate întârzia să se alăture jocului, dar își face intrarea cu finețe.

Cu modul Noapte, fotografia de pe iPhone atinge cu adevărat un nou nivel. Diferența dintre XR și iPhone 11 este uluitoare în condiții de lumină scăzută. Fotografiile arată mai luminoase, mai clare, cu o reproducere bună a culorilor și nivel scăzut de zgomot. Uneori, fotografia de noapte de pe iPhone 11 poate părea mai naturală în comparație cu Huawei P30 Pro sau Pixel 3. Modul de noapte de pe iPhone 11 funcționează doar pentru camera obișnuită și nu în timp ce utilizează senzorul cu unghi larg.

Nu vă puteți plânge de camera iPhone iPhone 11 în timpul fotografierii de zi. Apple continuă să ofere unele dintre cele mai naturale aspecte la lumina zilei. Senzorul captează imagini luminoase, cu un interval dinamic excelent și contrast. Există, de asemenea, o consistență bună între camera obișnuită cu unghi larg și obiectivul cu unghi larg, ceea ce este grozav de văzut.

Cu o cameră selfie modernizată, iPhone 11 poate lua selfie-uri mai luminoase și mai clare în timpul zilei. Aparatul TrueDepth poate face, de asemenea, câteva fotografii dulci de portret într-o varietate de moduri precum Studio Light și Stage Light. Apple a adăugat, de asemenea, capacitatea de a înregistra videoclipuri 4K la până la 60 fps folosind camera frontală, ceea ce este fantastic.

Apple continuă să dețină fortul când vine vorba de înregistrări video. IPhone 11 (și modelele Pro) sunt ușor unele dintre cele mai bune telefoane pentru videografie. Toate camerele de pe iPhone 11, inclusiv camera frontală, pot acum înregistra în rezoluție 4K la 60 fps cu o gamă dinamică extinsă, care este nebun. Videoclipurile înregistrate folosind camera principală sunt extrem de netede și stabile, iar utilizarea unui stabilizator de mână în acest moment nu va distruge experiența. Nu numai că videoclipurile arată ascuțite și cinematografice, dar audio înregistrat va suna tare și clar.

Ultima actualizare beta a iOS 13 vă permite, de asemenea, să schimbați framerate în aplicația pentru camere, astfel încât utilizatorii să nu mai fie nevoiți să vă orientați în Setări pentru a o face. Nu am instalat actualizarea beta în timpul recenziei, dar aud că funcția funcționează extrem de bine și arată, de asemenea, că Apple își ascultă în sfârșit utilizatorii.

iPhone 11 Performanta si Software

iPhone 11 este alimentat de noul chipset A13 Bionic la fel ca modelele Pro. Este minunat să vezi că Apple nu a redus performanța pe XR și iPhone 11 în comparație cu iPhone-urile mai premium. În ceea ce privește experiența utilizatorului, veți vedea aceeași utilizare fulgerătoare rapidă de zi cu zi cu iPhone 11 ca și cu iPhone 11 Pro.

A13 Bionic este un procesor bazat pe 7 nm pe care Apple susține că oferă cele mai rapide performanțe ale procesorului și GPU-ului într-un smartphone. Nu se poate nega faptul că iPhone 11 se simte extrem de repede și de buturiu neted în aproape toate, de la lansarea și rularea jocurilor până la navigarea în aplicațiile de social media. Este un procesor care poate de fapt să ia calcule mai grele decât să pur și simplu să execute operații de bază de zi cu zi.

Din cutie, nu veți observa o mulțime de diferențe între performanțele iPhone 11 și XR. Atât A12 Bionic, cât și A13 Bionic sunt procesoare incredibil de rapide și eficiente, cu beneficii care vor plăti efectiv câțiva ani în linie.

iPhone 11 este livrat cu iOS 13 din cutie și vă va solicita să actualizați telefonul la actualizarea iOS 13.1.2 mai stabilă în timpul instalării. Cel mai recent sistem de operare de la Apple aduce un mod întunecat la nivel de sistem, care arată excelent chiar și pe iPhone-ul LCD. Din păcate, avantajele modului întunecat asupra duratei de viață a bateriei se vor vedea efectiv pe telefoanele OLED.

iOS 13.1.2 a fost o experiență lină și fără glitch. Aplicațiile de tip Staple Apple, cum ar fi Apple Music, Memento-uri și Mail, au un aspect nou, în timp ce obțineți și funcții precum tastatura glisabilă și funcții de confidențialitate îmbunătățite. Apple a introdus, de asemenea, „Conectați-vă cu Apple”, care utilizează ID-ul Apple combinat cu Face ID sau Touch ID pentru a face mai ușor logarea sigură în unele aplicații.

iOS 13 se așteaptă rapid pe iPhone 11, dar sunt destul de încântat de modul în care îmbunătățește viteza iPhone XR. Timpurile de încărcare a aplicației și ID-ul Face sunt mult mai rapide acum, iar UI se va simți, în general, fără probleme și fără întârziere în timpul utilizării.

IPhone 11 oferă suport audio spațial prin Dolby Atmos. Deși nu este întotdeauna ușor să înțelegi experiența de sunet surround prin difuzoarele unui telefon, iPhone 11 face tot posibilul pentru a oferi genul de gamă dinamică, creștetă și înaltă pe care te-ai aștepta.

iPhone 11 Batterie

IPhone XR a avut o durată de viață excelentă a bateriei care a livrat constant 6-7 ore de ecran la timp. Chiar și după un an, bateria XR rămâne solidă, în ciuda stării de sănătate a bateriei la 95%. Motivul pentru care menționez XR-ul (din nou) este pentru că iPhone 11 este la fel. Are o durată de viață a bateriei stelară, care este de așteptat să rămână așa timp cel puțin un an.

În perioada de recenzie, iPhone 11 a reușit să își ducă o durată de viață întreagă a bateriei după o utilizare grea, ceea ce a implicat vizionarea a numeroase videoclipuri, folosirea camerelor pe scară largă și o mulțime de navigare pe rețele sociale. În medie, până la o medie peste medie, iPhone 11 vă va duce cu ușurință într-o zi și jumătate înainte de a fi necesar să îl încărcați.

Cutia vine cu un încărcător de 5W în 2019, care este condamnabil. Din fericire, telefonul acceptă o încărcare rapidă de până la 18 W la fel ca modelele Pro și obținerea unui încărcător de 10 W sau o ieșire mai mare va încărca dispozitivul cu mult mai rapid.

Ar trebui să cumpărați iPhone 11?

iPhone 11 vine cu câteva spoilere evidente. Da, iPhone-ul este achiziționat pentru majoritatea consumatorilor. Da, nu este iPhone-ul perfect și vine cu câteva defecte strălucitoare. Dar dacă le poți ignora, atunci iPhone 11 este la fel de bun pe cât îl primește. Cea mai mare îmbunătățire vine la camerele de luat vederi și asta doar merită actualizat dacă provii de la un iPhone mai vechi.

Adăugați la aceasta o viață de baterie stelară și o performanță rapidă aprinsă și aveți aproape tot ce creează o experiență iPhone. Prin renunțarea la prețul de pornire al iPhone 11, Apple va crede că este un iPhone accesibil, chiar dacă nu este într-adevăr. Dar este singurul iPhone care se apropie de valoare pentru bani în noua linie.

Pentru utilizatorii de iPhone XR, nu aș recomanda încă actualizarea la iPhone 11 încă. Puteți aștepta în jur de 6 luni și să sperați ca prețurile să scadă în Romania sau să așteptați să apară iPhone 12, care ar trebui să ofere o actualizare mai substanțială în ceea ce privește hardware-ul și ecranul.

Pret EMAG